Ons clubhuis.

 

nieuw clubhuis

  

Hengelsportvereniging De Stuwkanters uit Belfeld heropende voorjaar 2016 haar grondig gerenoveerde clubhuis Vijverzicht. Mede dankzij subsidies van Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Limburg ging zo een lang gekoesterde wens van de vereniging in vervulling.

Het bestaande Vijverzicht dat in 1989 door de leden werd opgetrokken was niet berekend op de sterke ledengroei die De Stuwkanters de laatste jaren heeft doorgemaakt. Met name de toegenomen activiteiten voor de jeugd- en damesafdeling (vislessen, jeugdkampen, viswedstrijden) vroegen om een aanpassing van het clubhuis. De beperkte recreatieruimte en provisorische toiletvoorzieningen voldeden niet aan de hedendaagse normen, zegt voorzitter Thijs Killaars.


Financiën

De benodigde mankracht bijeen krijgen voor de geplande verbouwing was geen probleem, het financiële plaatje rondkrijgen was wat lastiger. Killaars: Daarom hebben we een beroep gedaan op subsidie uit het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden van Sportvisserij Nederland. Ook Sportvisserij Limburg en andere sponsoren uit Belfeld stelden gelukkig een bedrag beschikbaar voor de renovatie. Met de benodigde financiën begonnen vrijwilligers van De Stuwkanters in september 2013 met de werkzaamheden.

Als nieuw

Vier dagen per week is de klusploeg van twaalf man sterk bezig geweest om het houten tuinhuis dat vanaf begin jaren ’80 dienst deed als schuilhut en clubhuis te renoveren. Hierbij is het hout vervangen door een goed geïsoleerd stenen gebouw, werd er extra ruimte gecreëerd en een goede keuken en toiletvoorzieningen aangelegd. Met de renovatie van Vijverzicht dat uitkijkt op de 1,3 hectare grote visvijver van HSV De Stuwkanters is de vereniging weer klaar voor de toekomst, besluit Killaars.

Bron: Hét Visblad